Behaviour and conflicts new methodologies, motivation and cooperation strategies

Florence, 13. 08 .2018 do 24. 08. 2018

Letos poleti sem se s sodelavko udeležila tečaja preko projekta Erasmus+ v Firencah. Za obe je bila to prva takšna izkušnja. Ko sva se prijavili na tečaj, sem bila navdušena , malo preplašena, a prevladovalo je navdušenje in pričakovanje nečesa novega.

Ko se je približeval datum odhoda, sta se mi v mislih vedno pogosteje pojavljali dve dilemi in sicer, ali moje znanje angleškega jezika zadostuje, ter, kako se bova sami znašli (predvsem orientirali ) v tujem mestu. Ob prihodu v samo mesto Firence, sem se morala soočiti z obema dilemama. Takrat sem ju delno premagala, kajti morala sem govoriti v angleščini in najti pot do stanovanja.

Naslednje jutro sva stopili v učilnico in videli štiri osebe, ki so se med seboj pogovarjale, smejale, kot bi se poznale že vrsto let. A med seboj so bili čisto novi znanci, pripravljeni sprejeti medse tudi naju. Bili so prijazni, odprti, vedoželjni… in prav takšni so bili tudi vsi ostali udeleženci tečaja. V tistem trenutku so se moje dileme, pomisleki razblinili in vse je postalo lažje, enostavnejše in zanimivejše.

Sama udeležba na tečaju preko projekta Erasmus+ mi je omogočila pridobiti nove izkušnje na osebnem področju, pripomogla je k moji osebni rasti, predvsem pa dvignila mojo samozavest, kar se tiče sporazumevanja v tujem jeziku, aktivnega komuniciranja z novimi ljudmi in orientacije v novem okolju.
Izobraževanja preko projekta Erasmus+ se bom še udeležila, pravzaprav komaj čakam na to.

Karmen Blaško